Здраве и красота

Много шум за... МИОМА Здраве и красота

Много шум за... МИОМА

Миомата е тумор на матката, който обаче няма нищо общо с рака. Забележителното е, че се открива при всяка пета жена между 20 и 35 години и при почти всяка втора над тази възраст.

Гимнастика за бременни Здраве и красота

Гимнастика за бременни

Утро е... Слънчевите лъчи се прокрадват през прозореца. Звуците на бавно събуждащия се град достигат до вас. Отваряте очи, протягате се, премахвате последните остатъци от съня. Събуждате се, започва нов ден.

Пломбите и живакът Здраве и красота

Пломбите и живакът

Вреден ли е за организма живакът, който се съдържа в пломбите от амалгама?

Eндометриозата – причина за безплодие Здраве и красота

Eндометриозата – причина за безплодие

Eндометриозата е едно от най-разпространените гинекологични заболявания. Често именно тя е причината за безплодие при жените, поради сраствания на репродуктивните органи.

Стройна и красива след раждането Здраве и красота

Стройна и красива след раждането

Едно от големите притеснения на жените след като родят е дали ще могат да възвърнат фигурата си. Отговорът на този въпрос е положителен. Трябват ви само подходяща диета, спорт и, разбира се, воля.

Тъжна след раждането Здраве и красота

Тъжна след раждането

След дългото очакване, бебчо най-после се е появил на бял свят и се предполага, че това е времето, когато трябва да се чувствате най-щастливата жена на света.

Хапка по хапка - живот Здраве и красота

Хапка по хапка - живот

В по-малка или по-голяма степен всеки от нас води нездравословен начин на живот. Вредните навици като тютюнопушенето, недостигът на сън и непълноценното хранене стоят в основата на това.

Диабет през бременността Здраве и красота

Диабет през бременността

Новината за появата на бъдещото човече изпълва майчиното сърце с неописуемо щастие и вълнение. Да очакваш дете несъмнено е прекрасно събитие, но понякога бременността може да ни „дари" и с неочаквано заболяване.

Циститът - женското страдание Здраве и красота

Циститът - женското страдание

Много жени се сблъскват с болката и паренето при уриниране, предизвикана от цистита. С особено внимание към тези оплаквания трябва да се отнасят бременните.

ВАЖНА ФУНКЦИЯ Здраве и красота

ВАЖНА ФУНКЦИЯ

Отделянето на пот предизвиква у жените цяла гама от чувства, основно негативни. Възможно ли е да се справим със ситуацията?