Бременност

Операция по време на бременност Бременност

Операция по време на бременност

Звучи страшно - да! Понякога обаче оперативната намеса е единственият начин да се запази животът на майката и бебето.

Вредните съставки в козметиката Бременност

Вредните съставки в козметиката

Научно доказано е, че дълготрайното излагане на различни химични вещества води до забележителното им натрупване в човешкия организъм.

Бъдеща майка – вегетарианка Бременност

Бъдеща майка – вегетарианка

Вегетарианството е доста популярно в наше време и това поражда необходимостта да се коментират въпросите за храненето на бъдещата майка - вегетарианка.

Тестовете за бременност Бременност

Тестовете за бременност

Тестът за бременност е един от най-вълнуващите тестове в света. Със сигурност, той вдига адреналина повече от контролния тест по математика или от теста интелигентност.

7 причини за Курсовете за бъдещи родители Бременност

7 причини за Курсовете за бъдещи родители

През последните 4-5 години все по-голяма популярност получават различните структури, които предлагат подготовка на бъдещите родители за раждането и грижите за детето.

Коремни хернии при бременни жени Бременност

Коремни хернии при бременни жени

Херния или изсипване представлява излизане на орган или част от орган през вроден или придобит дефект в мускулна или съединителнотъканна обвивка.

Бременна в градския транспорт Бременност

Бременна в градския транспорт

Бързам да уточня: бременна не „от", а „в" транспорта. (Уточнението е важно, след като една от най-често чуваните фрази в автобуса е „...А може ли малко по-навътре?").

Апендицит по време на бременност Бременност

Апендицит по време на бременност

Всеки е чувал фразата „бременността е особен период в живота на жената". За да протече той по-спокойно обаче, не трябва да оставате без внимание такъв сигнал като болката в корема.

С корем на строг пост Бременност

С корем на строг пост

„На пост“ тук не означава – „на опулена супа“ (както баба ми наричаше постната храна), а „на работа“. Там, където всички останали... не са бременни.

Твърде слаба бъдеща майка Бременност

Твърде слаба бъдеща майка

Прибавянето на някой и друг килограм по време на бременността е много важно. Ако майката тежи твърде малко, на нея ще й е трудно да осигури енергията за растящия плод.