Бременност

Бременна в градския транспорт Бременност

Бременна в градския транспорт

Бързам да уточня: бременна не „от", а „в" транспорта. (Уточнението е важно, след като една от най-често чуваните фрази в автобуса е „...А може ли малко по-навътре?").

Апендицит по време на бременност Бременност

Апендицит по време на бременност

Всеки е чувал фразата „бременността е особен период в живота на жената". За да протече той по-спокойно обаче, не трябва да оставате без внимание такъв сигнал като болката в корема.

С корем на строг пост Бременност

С корем на строг пост

„На пост“ тук не означава – „на опулена супа“ (както баба ми наричаше постната храна), а „на работа“. Там, където всички останали... не са бременни.

Твърде слаба бъдеща майка Бременност

Твърде слаба бъдеща майка

Прибавянето на някой и друг килограм по време на бременността е много важно. Ако майката тежи твърде малко, на нея ще й е трудно да осигури енергията за растящия плод.

Лекарствата през бременността Бременност

Лекарствата през бременността

Може би няма жена, която да не се е интересувала от въздействието на лекарствата при бременност и да не е чувала множество теории и заблуди.

Без главоболие – има как Бременност

Без главоболие – има как

70% от бременните жени страдат от главоболие. То може да се появи по всяко време, но обикновено най-често е през първия и последния триместър. Болката може да бъде пулсираща, тъпа, да създава усещане като за стягане на главата с обръч. Понякога неразполож

Обиколка на корема Бременност

Обиколка на корема

Все по-рядко, посещавайки женската консултация, жените се натъкват на своя акушер-гинеколог, който с метърче в ръка понечва да измери наедрялата им талия. И все пак, ако ви се случи, със сигурност ще ви е любопитно да разберете защо го прави. И да, не е з

Лекарствата през бременността Бременност

Лекарствата през бременността

Може би няма жена, която да не се е интересувала от въздействието на лекарствата при бременност и да не е чувала множество теории и заблуди. Ние от „Кенгуру" обаче сме ви информирали по този въпрос. В този брой продължаваме темата за лекарствата, които

Как се пука мехурът Бременност

Как се пука мехурът

Околоплодният мехур е "къщата" на бебето през деветте месеца на бременността. Неговото пукане е предвестник на раждането. Ако това се случи преди 36 г.с. обаче, не е добър знак.

Bon appetit ли? Бременност

Bon appetit ли?

Bon Chance! - чувате вие, когато съобщавате на приятелите си, че сте бременна. А може би по-точният израз е... Bon Appetit?

Бременност и хомеопатия Бременност

Бременност и хомеопатия

Бременността е период, който обичайно се свързва с положителни емоции. Само че това е идеалистичната представа.