Бременност

Хормонът на бременността Бременност

Хормонът на бременността

Човешкият хорион гонадотропин е един от най-важните хормони на бременността и именно той стои в основата на повечето тестове за установяване на това, че чакате бебе.

Съвети за здрава и красива коса Бременност

Съвети за здрава и красива коса

Безспорно емоционалното състояние на бъдещата майка в голяма степен зависи от това как се чувства и дали харесва външния си вид.

Опасните оплаквания Бременност

Опасните оплаквания

Състоянието на бъдещата майка през бременността предизвиква много притеснения и за нейното здраве, и за това на бебето.

Интимно Бременност

Интимно

Бъдещите майки преживяват вихрушка от нови усещания и емоции и на двата полюса.

Домашни любимци под око Бременност

Домашни любимци под око

Всеки домашен любимец е пълноправен член на семейството и две мнения по този въпрос не съществуват.

Внимание: Дехидратация Бременност

Внимание: Дехидратация

Дехидратацията е едно от опасните състояния през деветте месеца. Как да я разпознаете, ако вече е налице, или да я предотвратите, за да не навредите на себе си и бебето?

Витамин D Бременност

Витамин D

Витамин D играе значима роля както за здравето на бъдещата майка, така и за това на бебето й. Отговорите на най-важните въпроси за хранителното вещество – в следващите редове.

„Хормонална” хрема и хъркане Бременност

„Хормонална” хрема и хъркане

Гадене, повръщане, промени в апетита, подуване и запек са проблеми, които често съпътстват бременността. А като добавим запушения нос и хъркането, картинката става пълна.

Незаменимите 8 Бременност

Незаменимите 8

Бъдещите майки получават лавина от съвети за това как да се грижат за себе си и бебето през деветте месеца. Освен специална възглавница и курс по йога обаче, имате нужда от още 8 неща, които ще направят бременността ви лека, а очакването на срещата с мъни

Здрав гръб, здраво тяло Бременност

Здрав гръб, здраво тяло

Болките в гърба са сред главните виновници за дискомфорта на бъдещата майка. За радост, неудобството, провокираното от повишеното натоварване на гръбнака, може да бъде неутрализирано, ако следвате препоръките на специалистите:

Домът на бебето Бременност

Домът на бебето

Вероятно сте наясно, че плодът, който износвате по време на бременността, живее в околоплодните води. Задавали ли сте си обаче въпроса как диша и се храни, след като се намира във водна среда?

Дневник на лятната бременност Бременност

Дневник на лятната бременност

Плажът, морето, сините вълни... Точно се каните да прегърнете летните изкушения, когато усещате добре познатото движение в корема си и чифт палави крачета напомнят за себе си.