Бременност

Хормонът на бременността Бременност

Хормонът на бременността

Човешкият хорион гонадотропин е един от най-важните хормони на бременността и именно той стои в основата на повечето тестове за установяване на това, че чакате бебе.

Съвети за здрава и красива коса Бременност

Съвети за здрава и красива коса

Безспорно емоционалното състояние на бъдещата майка в голяма степен зависи от това как се чувства и дали харесва външния си вид.

Опасните оплаквания Бременност

Опасните оплаквания

Състоянието на бъдещата майка през бременността предизвиква много притеснения и за нейното здраве, и за това на бебето.

Интимно Бременност

Интимно

Бъдещите майки преживяват вихрушка от нови усещания и емоции и на двата полюса.

Домашни любимци под око Бременност

Домашни любимци под око

Всеки домашен любимец е пълноправен член на семейството и две мнения по този въпрос не съществуват.

Внимание: Дехидратация Бременност

Внимание: Дехидратация

Дехидратацията е едно от опасните състояния през деветте месеца. Как да я разпознаете, ако вече е налице, или да я предотвратите, за да не навредите на себе си и бебето?

Витамин D Бременност

Витамин D

Витамин D играе значима роля както за здравето на бъдещата майка, така и за това на бебето й. Отговорите на най-важните въпроси за хранителното вещество – в следващите редове.

„Хормонална” хрема и хъркане Бременност

„Хормонална” хрема и хъркане

Гадене, повръщане, промени в апетита, подуване и запек са проблеми, които често съпътстват бременността. А като добавим запушения нос и хъркането, картинката става пълна.

Незаменимите 8 Бременност

Незаменимите 8

Бъдещите майки получават лавина от съвети за това как да се грижат за себе си и бебето през деветте месеца. Освен специална възглавница и курс по йога обаче, имате нужда от още 8 неща, които ще направят бременността ви лека, а очакването на срещата с мъни

Здрав гръб, здраво тяло Бременност

Здрав гръб, здраво тяло

Болките в гърба са сред главните виновници за дискомфорта на бъдещата майка. За радост, неудобството, провокираното от повишеното натоварване на гръбнака, може да бъде неутрализирано, ако следвате препоръките на специалистите:

Домът на бебето Бременност

Домът на бебето

Вероятно сте наясно, че плодът, който износвате по време на бременността, живее в околоплодните води. Задавали ли сте си обаче въпроса как диша и се храни, след като се намира във водна среда?