Здраве

Здрава кожа през зимата

Студеният зимен въздух е опасен за фината кожа на детето, тъй като води до изсушаване, раздразнения, зачервяване.

Здрава кожа през зимата

Ето защо е важно да предпазим мъника от минусовите температури не само с топло облекло, но и с подходяща козметика.

Ролята на овлажняването

Епидермисът на малчугана е по-тънък от този на възрастните, което го прави по-чувствителен и податлив на загуба на влага. Затова е важно да нанасяте овлажняващи продукти ежедневно. Подхранващо мляко или масажно олио, те ще хидратират кожата, запазвайки я мека, гладка и по-малко склонна към изсушаване.

Съвет

Най-доброто време за употреба на хидратиращи продукти е след къпане, когато кожата на бебето е влажна и съставките проникват ефективно.

Природата в действие

Изберете предложения, които съдържат естествени и органични масла: невен, бадемово масло, какао, авокадо, масло от ший. Те подсилват кожната бариера и я защитават от вредните атмосферни влияния.

Забранено!

Не купувайте лосиони или кремове, в чийто състав присъстват парабени, консерванти, изкуствени аромати.

Цялостна защита

Преди всяко излизане екипирайте малчугана с шапка, ръкавици, шал. И не забравяйте да нанесете подхранващ продукт. Наблегнете на нослето, бузите и устните, тъй като кожата там е най-крехка.

Градуси

Не затопляйте твърде много стаите у дома, защото това може да провокира изсушаване на кожата. По-добре е да поддържате температура от около 21 градуса – така дребосъкът ще се чувства комфортно, без да има опасност от прегряване.

 Автор: Ива Лалова

Консултант: д-р Валентин Вълчев, дерматолог, МЦ „FiHealth”

ул. „Проф. Александър Фол“ 2, 1700 Студентски комплекс, София

 

Сподели: