Бременност

Зоната на пеперудата

Релакс за бременни

Зоната на пеперудата

Всеки е летял в живота си поне веднъж, на сън или в мислите си, докоснал се е до синята небесна шир. Сякаш се е носил на крилете на пеперуда или е бил самата пеперуда. Сега можете да разперите ръце и да усетите крилeте си, с устрем да полетите. Аз ви желая приятно пътуване! 

Един добър съвет от Кристина Дойчинова: „В напрегнат момент всеки човек може да направи нещо, за да се успокои и овладее ситуацията. Всички ни казват да се стегнем, а ние трябва да се отпуснем!".

10, 9, 8, ... 2, 1. Отпускате се напълно. Oтдавате се на времето, посветено специално на вас. Пренасяте се в нов свят - пълен с вълшебство, чист и спокоен, в зала, наречена „Утробата". Напътства ви Кристина Дойчинова - инструктор по интензивно дишане и консултант личностно развитие (детски проблеми и взаимоотношения родител-дете).

Зоната на пеперудата е готова да ви приласкае и обгърне в утробата си, разгръщайки пред вас магията на трансформацията, случваща се в бъдещата майка и новия живот, който тя очаква. Място, където получавате нужната подкрепа и разбиране, постигате вътрешен баланс и комфорт, необходими на всяка жена в този специален период от живота й. Пребивавате в защитена от външно влияние среда, временна автономна зона, където преживяванията отговарят на деликатния свят на носещите живот в себе си или жената, желаеща да има дете.

КАК ДЕЙСТВА ЗОНАТА НА ПЕПЕРУДАТА? 

Настанявате се удобно върху меките матраци и се отнасяте далеч - далеч от асфалта, далеч от бетона, от всекидневието, бита и задълженията. Сякаш политате на крилете на пеперуда и кацате в дебрите на вътрешния си свят, където управляват природните и вселенските закони. Така, както са го правели американските индианци, които са подготвяли телата и духа си за зачеването и посрещането на нов живот, призовавайки една по-усъвършенствана душа.

Под въздействието на хипнотичния глас на инструктора физическото ви тяло сякаш от само себе си се отпуска в дълбока релаксация, а негативните ви чувства и емоции се разтапят и изчезват. Свързвате се с вътрешно присъщата мъдрост на душата. Докосвате се до богинята в себе си и осъществявате магична връзка с живота, който носите, с „малкия" човек, който ще се появи на този свят, чрез вас. И тогава, сякаш от въздуха, до вас долита гласът на Кристина: „Ние, възрастните, знаем много за този свят, но те, децата, знаят много за едни други светове." И сливането с природните енергии продължава... За час и половина вие не сте тук, в забързаното всекидневие, а летите върху крилете на пеперудата.

КАКВО СЕ СЛУЧВА В ЗОНАТА НА ПЕПЕРУДАТА? 

 Редуват се лекция със свободна дискусия, интересни задачи и упражнения и дълбока релаксация. И научавате, че част от зоната на пеперудата е да ви помогне да развиете потенциала на майката като такава. Срещате се с усещането на женската сила и нежност, за да бъдете максимално подготвена за посрещането на новия живот. Подготвяте се да изживеете пълноценна бременност, водеща до дългоочаквано раждане, за което тялото ви е съвършено подготвено от природата. Допускате предстоящата метаморфоза да настъпи с лекота.

По време на релакс зоната научавате още как можете да повлияете положително върху физическото и емоционалното състояние на бебето си, като отново чувате гласа на инструктора: „За развитието на детето е от особено значение оформянето на здрава връзка между него и майката. Една добра връзка, осъществена по време на бременността, ще помага както в ранните години на детето, така и в трудното време на пубертета."

1, 2, 3 ... 9, 10. Добре дошли обратно в "реалния" свят, който с нищо не се е променил, но е настъпила промяна в нас и нашето осезание за него. Тогава сякаш равносметката се прави по-лесно, идвайки от релакс зоната, осъществена тук, в България. А изводите са прекрасни: научили сме, че пренаталното възпитание засяга факта, че по време на бременността ние можем като орисници да надарим детето си с качества и умения, даващи потенциал, който ще му осигури възможността да се развива като креативна и балансирана личност.

 

Автор: Десислава Христозова

 

Сподели: